Вишковић у Требињу: У случају потребе Ђачки дом постаје ковид болница (ФОТО)

04.11.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Требињу да ће, уколико се у овој регији погорша епидемиолошка ситуација и у болници не буде мјеста, требињски Дом ученика постати ковид болница, а Влада ће обезбиједити смјештај ђацима из ове установе.

Вишковић је рекао да близу 200 кревета има у Ђачком дому, који је у претходном периоду био карантин.

Он је рекао да ће један број дјеце, од њих око 95 који се тамо налазе, бити пребачен у студентски дом, а други дио ће бити размјештен у хотеле.

– Већ је договорено везано и за цијену. Влада заједно са градом финансирати трошкове, тако да дјеца и родитељи неће имати додатне трошкове – рекао је Вишковић новинарима након састанка са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем.

Додао је да у овом моменту има више од 200 пацијената у Херцеговини са упалом плућа, а комплетна болница има 100 лежајева, те да се све ово ради превентивно.

Вишковић је још једном апеловао да сви поштују препоручене мјере.

Он је рекао да пројекти који се раде у Требињу нису нешто што се ради само за изборе, те да се овдје радило четири године.

– Више од 70 пројекта је рађено. Влада и институције Српске учиниће све да се овај град и Херцеговина у комплету и даље развијају. Ми водимо рачуна о и регионалном развоју. Тако ће бити и даље – поручио је Вишковић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је премијеру Српске што је у овој ситуацији посјетио Требиње.

Рекао је да је тренутна епидемиолошка ситуација стабилна, али да је повећан број заражених пацијената.

– Болница у Требињу је регионална, ту долазе пацијенти из цијеле Херцеговине, тако да већ од јутрос имамо 50 пацијената у болници. То је нешто што је повећано у односу на предходне дане – нагласио је Ћурић.

Он је рекао да је данас договорено да ће Влада Српске преузети обавезе везане за ђаке смјештене у ђачки дом уколико ова установа постане ковид болница.

– Причали смо и о програмима и пројектима на подручју Требиња. Битно је то да се наставља подршка Владе Српске. Дакле, сви ти програми и пројекти ће бити завршени – рекао је Ћурић.

Архива