Вишковић се састао са руководством општине

02.11.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Милићима са замјеником начелника општине Марком Савићем и предсједником Скупштине општине Браниславом Новаковићем.


Савић је уочи састанка рекао Срни да су теме разговора досадашња улагања републичких институција у општину Милићи, као и пројекти који ће бити реализовани у наредном периоду, попут изградње зграде административног центра општине, што је инвестиција вриједна два милиона КМ.

Он је рекао да ће једна од тема бити и актуелна епидемиолошка ситуација у општини, пуњење буџета и мањи пројекти, попут уређења игралишта у насељу Дервента.

Влада Републике Српске, по различитим основама из Развојног програма и из буџета Републике, до сада је у општину Милиће уложила око 15 милиона КМ, док је посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке пласирано још око 17,5 милиона КМ.

У 2018. години Влада Српске је у општину Милићи уложила још 800.000 КМ – за радове на уређењу корита Студени Јадар издвојено је 600.000 КМ, а током 2017. и 2018. године уложено је и 400.000 КМ за пројекат изградње постројење за пречишћавање питке воде, на изворишту Николине воде.

У овој години средствима Владе Републике и општине у износу од 161.000 КМ урађена је ЛЕД расвета у Спортској дворани у Милићима.

Улагања Владе Српске у општину Милићи биће настављена и у наредном периоду, а планиран је завршетак уређења корита Зелени Јадар, за чије уређење је до сада утрошено 2,6 милона КМ, а да би се пројекат привео крају потребно је уложити још 600.000 КМ.

Завршено је асфалтирање неколико локалних путева, замјењене су цијеви у милићким насељима, за шта су издвојена средства у укупном износу од око два милиона КМ

Архива