Вишковић: Изборни резултати СНСД-а бољи него прије четири године

21.11.2020 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је Срни да је задовољан резултатима које је СНСД постигао на локалним изборима, јер су бољи него прије четири године.

Вишковић је навео да је СНСД освојио начелничке и градоначелничке позиције у 45, од 64 локалне заједнице, а са коалиционим партнерима у 48, имајући у виду да је Уједињена Српска освојила начелничка мјеста у Станарима и Братунцу, а Демос у Шековићима.

Додао је да је СНСД изгубио мјесто градоначелника Бањалуке и да није добио позицију градоначелника у Бијељини, али да не треба занемарити чињеница да та странка има убједљиво највећи број и гласова и одборника у скупштинама ова два града.

– Нико не спомиње да је СНСД након 20 година добио Приједор, а послије 25 година први пут и Гацко. Појединци желе да те чињенице желе да ставе у сјену два градоначелника – Бањалуке и Бијељине. Волио бих да смо добили и та два мјеста, али нисмо, и поштујем вољу грађана – истакао је Вишковић и захвалио грађанима који су дали повјерење СНСД-у.

Он је навео да је сада на новоизабраним градоначелницима Бањалуке и Бијељине да оправдају или не повјерење које су им указали грађани.

– Легалиста сам и прихватам вољу грађана, ово је демократија – рекао је Вишковић који је и предсједник Владе Републике Српске.

Нагласио је да је за Српску најважније да су протекли локални избори били поштени и демократски, легални и да је Српска показала да је у вријеме пандемије способна да спроведе изборе на демократски начин.

Архива