Вишемилонски пројекти у Бијељини – доказ сарадње Града и Владе Српске (ФОТО)

12.11.2020 Актуелно

У Бијељини је данас отворено неколико грађевина захваљујући којим ће тај град добити други изглед. Канал Дашница, централни градски трг и Соколски дом су у новом руху.

Ове вишемилионске пројекте финансирали су Влада Српске и Градска управа у Бијељини.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бијељине Мићо Мићић званично су предали на употребу реконструисани канал Дашница у граду, у чије је уређење уложено готово пет милиона марака.

Дуж обале је уређена стаза за пјешаке и бициклисте, засађен дрворед, уређене су и 23 галерије са клупама за одмор, обновљене ограде на шест мостова, а све је освијетљено ЛЕД – расвјетом.

– Град који сву своју инфраструктуру на најбољи могући наћин сређује, и ово је добар град за живот, наравно захваљујући успјешном вођењу господина Мићића. Сарадњом са Владом Републике Српске рјешавамо капиталне ствари – изјавио је Додик.

– Заједно са Владом и Водама заједничким средствима смо све завршили и сада све те приче опозиције падају у воду. Те разне приче како нисмо направили добар договор и лијепе ствари за Бијељину – изјавио је Мићић.

На централном градском тргу постављене су нове бехатон плоче, клупе, свјетиљке са ЛЕД – расвјетом, и други садржаји.

Радови су коштали око 300.000 марака. Грађани Бијељине су задовољни новим изгледом града.

И Соколски дом, културно-историјска грађевина под заштитом државе добила је ново рухо.

Пројекат обнове је израђен 2018. године, а подразумијевао је комплетну реконструкцију и санацију објекта, односно, враћање Дома у стање какво је било прије више од 80 година када је и изграђен.

Од данас је овај Дом, између осталог, и дом хора „Србадија“.

– Ово је коштало готово два милиона, уз помоћ Владе Републике Српске која нам је обезбједила 500.000 марака – рекао је Мићић.

– Обнављамо га након потпуне девастације и овим показујемо да чувамо нашу културу и наше вриједности – истакао је Додик.

Приликом посјете Дому здравља у Бијељини српски члан Предсједништва БиХ захвалио је руководству ове здравствене установе, истичући да се показала као једна од референтних у борби против пандемије.

Архива