У Залужанима почела обука нових кадета; Присуствовали предсједница и премијер Српске

06.11.2020 Актуелно

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је, у присуству највиших званичника Српске, озваничило у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке почетак обуке 22. класе Полицијске академије и Осме класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице, потписивањем уговора са 350 нових кадета.

Овом догађају присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић и други.

Цвијановић је предајом рапорта дочекао командир Почасне јединице МУП-а Витомир Петричевић, а осим ове јединице били су постројени и кадети.

Цвијановић се обратила кадетима и пожељела им да након школовања постану припадници МУП-а који ће штитити безбједност Српске и њених грађана, те уставни поредак.

– Ово је велики дан за Републику Српску која је важна за наше животе и безбједност. Наравно, то зависи од ефикасности МУП-а. Република Српска има озбиљну полицију, а јачајући је и стварајући претпоставке за бољи рад и школовање припадника МУП-а, јачамо и Српску. На овај центар за обуку можемо бити поносни јер су услови школовања у њему на високом нивоу – рекла је Цвијановић.

Она је пожељела кадетима успјех у школовању, упркос данашњим изазовима попут тероризма и мигрантске кризе.

Након потписивања уговора са кадетима обишли су новие садржаје у Центру за обуку – спортске терене, полигон са пјешадијским и специјалистичким препрекама, теретане на отвореном, а свечано је отворен Спортски центар и ново модерно стрелиште МУП-а Републике Српске.

Јавности су представљени и објекти Жандармерије за смјештај службених паса и Јединице коњице /мењаж и штала/.

Архива