Тероризам пријетња која захтијева озбиљан приступ

03.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ и специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, европским интеграцијама, те о предстојећим локалним изборима у БиХ, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Цвијановић и Сатлер размијенили су мишљење и у вези са испуњавањем 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије, који су, како су истакли, неопходни за стицање кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

На састанку је разговарано и о актуелној ситуацији у вези са кризом изазваном ширењем вируса корона, те мјерама које институције Републике Српске предузимају у борби против епидемије.

Предсједница Српске још једном је захвалила Сатлеру на помоћи коју је ЕУ упутила за потребе здравственог система Републике Српске.

Током састанка размијењена су и мишљења о безбједносним изазовима у региону и свијету, у контексту недавних терористичких напада у Француској и Аустрији, те је оцијењено да тероризам представља глобалну пријетњу која захтијева озбиљан приступ и свеобухватан ангажман свих прогресивних домаћих и међународних снага, наведено је у саопштењу.

Архива