СНСД побиједник на локалним изборима

20.11.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да је ова партија побједник на протеклим локалним изборима у БиХ.

Додик је подсјетио да је СНСД на локалним изборима 2016. године имао 380 одборника и 40 начелничких и градоначелничких позиција, а да је сада добио 446 одборничких мандата и у 45 општина начелничка и градоначелничка мјеста, и то у 42 општине у Републици Српској и три у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Он је рекао да је на овим изборима у Републици Српској било 10 одсто мање важећих гласачких листића него на претходним изборима, те да је СНСД повећао резултат за 4.000 до 5.000 гласова.

„Од осам градова у Републици Српској, ми немамо градоначелника у Бањалуци и Бијељини, а у свим другим имамо. У тим општинама гдје немамо начелнике, добили смо релативну побједу, имамо коалицију која ће имати скупштинску већину“, истакао је Додик.

Он је рекао да му је било тешко јер СНСД-ов кандидат Игор Радојичић није освојио највише гласова за градоначелника Бањалуке, али да није очајан због тога.

„Сматрамо да је Радојичић добар градоначелник, прихватљив за све, не само за нас. Тешко сам то доживио, али прихватам чињеницу“, нагласио је Додик и додао да је Радојичић радио одличан посао и да нико не може ништа да му припише о корупцији и криминалу.

Он је оцијенио да ће СНСД на изборима 2022. године остварити још бољи резултат.

„Ово ће нас натјерати да радимо на нашој инфраструктури“, рекао је лидер СНСД-а за ТВ „Н1“.

Додик је истакао да је сву енергију уложио у напредак Бањалуке, те да не осјећа личну кривицу због губитка градоначелничког мјеста у том граду.

„Бањалука је, да не повриједим никога, била на нивоу једне проширене паланке, а сада је то озбиљан град који је ријешио све инфраструктурне проблеме. Град који је обновио све елементе друштвеног живота, град у којем данас има више запослених него што је било у години када се Југославија распала“, навео је Додик и нагласио да је то успјех СНСД-а.

Напомињући да је СНСД на овим изборима имала више од 30 кандидата млађих од 40 година, а и неколико кандидата млађих од 30 година, Додик је рекао да то значи озбиљну промјену за СНСД, те да ће водити рачуна о тим људима.

„Долази генерација људи који треба да преузму друштрвену одговорност за стање и у Републици Српској и у БиХ и њима треба дати шансу“, нагласио је он.

Додик је рекао да себе сматра младим и да има довољно енергије да буде у изборном процесу све док не изгуби изборе.

Према његовим ријечима, грађани Бањалуке су и на овим изборима рекли да подржавају СНСД, али да поједини коалициони партнери, који су требали да придодају гласове да Игор Радојчић побједи, нису били коректни.

Архива