Шешлија: Бићемо општина са највише инвестиција, пројеката и нових радних мјеста

10.11.2020 Актуелно

Kандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија истакао је да је овој локалној заједници потребно изградити много тога, будући да је за више од 25 година непрекидне власти једне политичке опције и њених партнера урађено веома мало или готово ништа.

„Сви значајнији пројекти реализовани су улагањем Владе Републике Српске на челу са СНСД-ом, која је у протеклом периоду у Источној Илиџи уложила више од 100 милиона KМ. Изграђена је савремена болница „Србија“, зграда Владе Републике Српске, школе, спортске дворане, стамбено збринуте породице погинулих бораца…“, навео је Шешлија.

Он је нагласио да у наредне четири године СНСД, заједно са својим коалиционим партнерима који су подржали његову кандидатуру – ДНС, УС, ДЕМОС, СП, СПС и НДП, жели да заједно изграде Источну Илиџу по мјери свих становника ове локалне заједнице.

Шешлија је истакао да ће се у наредне четири године залагати за јаку сарадњу општине и институција Републике Српске, што досадашња власт није жељела, изградњу зграде Гимназије у насељу Добриња, те уређење пословне зоне, са новим мостом на ријеци Жељезници у Војковићима, чиме ће бити створени услови за привлачење инвеститора и отварање нових радних мјеста.

„Наш циљ је и уређење корита ријеке Жељезнице са рекреационим садржајима, трајно рјешавање зграде Општинске управе и вртића, а посебну пажњу посветићемо мјесним заједницама. Наш задатак је стварање бољег животног амбијента равномјерно у свим мјестима наше општине, кроз изградњу путне и комуналне инфраструктуре, дјечијих и спортских игралишта, као и садржаја за пензионере“, истакао је Шешлија.

Он је најавио да ће радити на уређењу порте Храма Светог Василија Острошког на Вељинама, која мора бити свјетионик Источног Сарајева, саопштено је из Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа.

„Kреираћемо нове политике за младе, оживјећемо спорт и област културе. Општинска управа мора да буде сервис свих становника Источне Илиџе, а не само подобних као до сада. Увјерен сам да су сви становници Источне Илиџе дубоко свјесни нерада досадашње општинске управе и да ће своју подршку овај пут дати онима који знају и могу много боље, онима који имају конкретан програм и визију развоја Источне Илиџе“, рекао је Шешлија.

Он је изразио увјерење да ће уз помоћ становника Источне Илиџе, ова локална заједница постати општина са највише инвестиција на истоку Српске, великим инфраструктурним пројектима и новим радним мјестима у јавном и приватном сектору. 

Архива