Рајчевић предложио Црнатку: Позовите Калабу и Прутину и да осигурамо одговорност ЦИК-а

03.11.2020 Актуелно

Шеф Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић захвалио је шефу Изборног штаба ПДП-а Игору Црнатку на изненадној иницијативи о заједничком апелу шефова изборних штабова, 12 дана пред изборе, а у којој се, између осталог, предлаже и апел Централној изборној комисији БиХ за обезбјеђење услова за сигурно одвијање избора у контексту пандемије вируса ковид-19.

– Као што Вам је познато, господине Црнадак, СНСД већ мјесецима указује на штетност одлуке коју је донио актуелни сазив ЦИК-а, а коју сте ви све ово вријеме здушно подржавали и увјеравали у њену исправност. Зато ме сада чуди овај позив. Не сумњам у ваше добре намјере, али бих имао и један приједлог који ће додатно убрзати заједничке активности с циљем осигурања начела које сте навели у апелу који сте ми доставили – истакао је Рајчевић.

Шеф Главног изборног штаба СНСД-а је у изјави за Срну нагласио да је приједлог једноставан, али ефикасан.

– Позовите господина Јована Калабу, члана ЦИК-а из редова ПДП-а, и тако осигурате да ЦИК поступи у складу са иницијативом. Вјерујем да његов број телефона имате – истакао је Рајчевић.

Он је замолио Црнатка, кад су већ код тога, да „контактира и колегу /Мирка/ Шаровића, шефа Изборног штаба СДС-а, да на исти начин оствари утицај код госпође /Вање/ Бјелице-Прутине, његовог дугогодишњег сарадника у кабинету министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара“.

– Молим Вас да с циљем што веће ефикасности у вези са Вашом иницијативом, не губимо беспотребно вријеме и да заједнички осигурамо одговорност ЦИК-а за несметано одвијање изборног процеса. Хвала Вам! – истакао је Рајчевић.

Шеф Главног изборног штаба ПДП Игор Црнадак упутио је јуче допис шефовима главних изборних штабова парламентарних странака у Републици Српској у вези са остваривањем услова да грађани у Српској изађу на изборе 15. новембра.

Архива