Радојичић озваничио почетак изградње водоводне мреже Гаковићи-Кременовићи

07.11.2020 Актуелно

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић присуствовао је данас почетку изградње водоводне мреже Гаковићи-Кременовићи за више од 70 домаћинстава, у оквиру великог инвестиционог циклуса „Вода два“.

– Вода са Црног врела иде према селима Гаковићи, Кременовићи, Будише и Милановићи. Ради се о једном огранку водовода, укупне дужине око 7,5 километара различите мреже – навео је Радојичић.

Он је додао да локално становништво, више од 70 домаћинстава, до сада није имало стабилно или уопште снабдијевање водом.

– Сада се врши интегрисање на водовод са Црног врела изградњом нове мреже, реконструкцијом постојећег резервоара на вишој висинској зони и развођење потисног дистрибутивног цјевовода – рекао је Радојичић и додао да је ова фаза пројекта „Вода два“ вриједности веће од 300.000 КМ.

Предузеће „Хидрокоп“ има уговорени рок од 150 дана за завршетак радова.

Раде Јовић из Чокорских поља је у име мјештана нагласио да ће овај пројекат много значити за цијело то подручје, чија домаћинства до сада никако нису имала воду или су се снабдијевала са локалних изворишта, који често пресуше.

Архива