Прњавор показује стални напредак

07.11.2020 Актуелно

Прњаворски ватрогасци добили су нови ватрогасни дом. За његову изградњу општина је издвојила 680.000 КМ.

Дочекали смо и тај дан да ватрогасци добију свој трајан дом – каже Велимир Тривичевић. Ватрогасац је 21 годину и увјерен је да су пред њима бољи дани.

– Сви знате да смо били без икаквог услова за рад, али се то на интервенцијама није примјећивало. Некако смо радили да се не примијети, а што се тиче услова смјештаја у новом дому презадовољан сам. Не може боље – додао је Тривичевић.

Нови ватрогасни дом простире се на 450 квадрата. У његову изградњу општина Прњавор уложила је 680.000 марака, а у посљедње четири године за набавку три ватрогасна возила милион марака.

– Услови за рад, боравак и стручно усавршавање ватрогасаца су на изузетно високом нивоу за разлику од старе локације. Нова локација има добру саобраћајну повезаност што је битно за обављање дјелатности ватрогасне јединице – сматра Драган Миладиновић замјеник старјешине ТВЈ Прњавор.

Нови дом свечано су отворили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и начелник Прњавора Дарко Томаш. Кажу да је Прњавор у посљедње четири године велико градилиште и примамљиво мјесто за живот.

– У разне пројекте уложено је преко 16,5 милиона марака ,од тога преко 10,5 су били помоћ виших нивоа власти, односно републичког нивоа. И овај објекат данас,чијем смо отварању присуствовали је доказ да смо много радили градили – истакао је Томаш.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да Прњавор напросто шаље једну оптимистичну поруку способности и одлучности.

– Мислим да Прњавор показује и доказује своје способности на челу са начелником и његовим тимом у рјешавању свих тих проблема и вјерујем да ћемо и у наредним годинама исто то чинити и наставити да радимо – додао је Додик.

Нови ватрогасни дом има пет великих и три мале гараже, техничке и административне просторије. 20 професионалних ватрогасаца раде у четири смјене, а располажу са 10 интервентних возила.

Додик је претходно обишао радове на изградњи фудбалског стадиона у оквиру пројекта „Фифа гол“, чија је вриједност око 900.000 КМ, као и новоизграђени кружни ток на Вијаци.

Архива