Предсједница Српске у Теслићу: Положен камен темељац (ФОТО)

02.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положила је данас камен темељац за изградњу фискултурне сале Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Теслићу, која се финансира донаторским средствима Владе Србије у износу од око 300.000 евра.

Цвијановић је рекла да је задовољна што је она кандидовала овај пројекат Влади Србије и најавила да ће ускоро на школским објектима бити замијењена столарија.Она је захвалила Влади Србије на сличним пројектима који су реализовани у Српској.

Цвијановић је поносна што је својевремено похађала ову школу.

– Ми ћемо наставити овдје са градњом. Ријеч је о старој школи која има и велики број ученика, око 700 у централном објекту и око 200 у подручним. Према томе, морамо водити рачуна о овом цјелокупном школском објекту – рекла је Цвијановић.

Директор Основне школе „Петар Петровић Његош“ Горан Зарић захвалио је владама Србије и Српске, као и предсједници Српске, на реализацији пројекта за који наводи да ће значајно унаприједити одвијање наставног програма.

Он очекује да ће сала бити довршена до септембра наредне године. Зарић је навео да школу похађају 923 ученика распоређена у 43 одјељења.

Извођач радова на пројекту „Доградња спортске сале са пратећим просторијама уз објекат“, је теслићко предузеће „Градитељ“, а представник ове компаније Ђорђе Вуковић рекао је да ће радови бити завршени у предвиђеном року и са гарантованим квалитетом.

Полагању камена темељца присуствовао је и посланик из Теслића у Представничком дому парламента БиХ Драган Богданић.

Сала је површине 900 метара квадратних, од чега је 700 метара квадратних за спортски дио, а преосталих 200 за учионице.

Током боравка у Теслићу, предсједница Српске обишла је и фирму Девић текстил.

Архива