Предсједница Српске подржава иницијативу за наставак издавања ваучера

05.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да подржава иницијативу Привредне коморе Српске за наставак издавања туристичких ваучера, који и јесу конципирани као дуготрајан програм подршке.

Цвијановић је нагласила да предстоје разговори о томе, али да одлука зависи и од Владе Републике Српске.

– Иако смо у вријеме кризе пандемије /вируса корона/ увели подршку туристичком сектору, хотелијерству и угоститељству посредством ваучера, то је ипак конципирано и замишљено као вишегодишњи или дуготрајан програм подршке који би требао да подразумијева да окупимо наше људе око наших туристичких потенцијала да нађу вријеме и одмор проведу и на домаћим дестинацијама – рекла је предсједница Српске у Бањалуци.

Она је нагласила да би било добро наставити са издавањем ваучера с обзиром на то да ће пандемија трајати, те да ће сигурно људи жељети и да их током зиме користе, а на тај начин директно помогну секторима који су највише погођени пандемијом.

Предсједница Српске је поновила да ће стајати иза те иницијативе, као што је и на почетку ове приче била уз Привредну комору и људе из тог сектора.

Привредна комора Републике Српске упутила је иницијативу предсједници Републике Жељки Цвијановић, премијеру Српске Радовану Вишковићу и министрки трговине и туризма Сузани Гашић за наставак пројекта „Доживи Српску“ и издавања туристичких ваучера на зимску туристичку сезону, уз анализу могућности за наставак и током циеле 2021. године.

Архива