Посљедње истраживање: Бањалука иде у добром правцу – Радојичић убједљиво побјеђује

04.11.2020 Актуелно

Игор Радојичић убједљиво води у трци за позицију градоначелника Бањалуке, а разлика између њега и Драшка Станивуковића је недостижна и износи најмање 10 хиљада гласова, каже истраживање ЦИТY Цонсултинг д.о.о. Бањалука.

Према истраживању ове агенције 55,5 одсто испитаника своје повјерење ће дати кандидату СНСД-а Игору Радојичићу, док ће њих 35,5 одсто повјерење дати ПДП-овом Драшку Станивуковићу. Неодлучних је девет одсто, а од претходног истраживања које је рађено у септембру, разлика између Радојичића и Станивуковића се повећава.

https://www.youtube.com/watch?v=PDTeSM2NmzU&feature=emb_logo

На питање да ли сматрате да Бањалука иде у добром правцу, 41,7 одсто испитаника се изјаснило са да, 33,3 одсто са не, 16,7 одсто је изјавило да не могу да оцијене, док је 8,3 одсто одговорило да не зна.

Велики дио анкетираних (70 одсто) ће изаћи на изборе. Према мјесту становања, 67 одсто испитаника долази из урбане средине, а остали су из руралних поручја.

Убједљиво најјача политичка партија у Бањалуци је СНСД са 31,3 одсто, иза њих је ПДП са 25,2 одсто, затим слиједе Уједињена Српска 7,4 одсто, ДНС 5,0 одсто, СП 4,1 одсто, СДС 3,8 одсто, СПС 3,0 одсто, ДЕМОС 2,6 одсто, Полиграф 0,4 одсто, остали 4,6 одсто, а неодлучних је 10,8 одсто.

Од посљедњег истраживања у Бањалуци СНСД наставља благо да расте као и Уједињена Српска, док је забиљежен пад ДНС-а након иступања из колације.

Истраживање показује да ће ДЕМОС и СПС водити борбу за прелазак цензуса, док су СДС и СП стабилни.

Истраживање је рађено на подручју Бањалуке у периоду од 25. до 29. октобра. Истраживање у потпуности спроведено радом на терену.

Број испитаника је 1.549, а просјечна старост 44,7 година.

Архива