Отворена Кућа Лијевча и Поткозарја (ФОТО)

09.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Зоран Аџић данас су у Градишци отворили Кућу Лијевча и Поткозарја, у којој грађани могу да купе домаће производе са овог подручја.

Цвијановић је рекла да пројекат Кућа Лијевча и Поткозарја представља одличну иницијативу која је постала препознатљива у цијелој Републици Српској.

– Ово је доказани начин промоције наших производа и прилика да се истакне значај онога што раде наши пољопривредници, привредници и туристички дјелатници – нагласила је она.

Предсједница Српске је навела да представници локалних и републичких органа власти морају бити на услузи пољопривредним произвођачима када је ријеч о брендирању и сертификовању њихових производа.

Цвијановић је истакла да је у Градишци у веома кратком периоду реализован велики број пројеката из области инфраструктуре, трајног збрињавања људи из колективних центара, али и велики број иницијатива међу којима је и Кућа Лијевча и Поткозарја.

Градоначелник Градишке изразио је задовољство због отварања Куће Лијевча и Поткозарја, која представља репрезент Лијевча и Поткозарја и домаће производње пољопривредних произвођача.

Аџић је истакао да је Градске управа покренула овај пројекат у сарадњи са Туристичком организацијом и Завичајним музејом из Градишке, те да су подршку за реализацију имали од Одјељења за привреду и пољопривреду.

– Желимо да омогућимо нашим пољопривредним произвођачима да своје еколошке производе сертификују, брендирају и изложе, те понуде грађанима Градишке – рекао је Аџић.

Он је навео да је опредјељење Градске управе да задржи пољопривредне произвођаче на имањима, да би сачували простор Градишке, али и Републике Српске.

Аџић је додао да је тренутно у Кући Лијевча и Поткозарја производе изложило 12 пољопривредних произвођача са подручја Градишке, али је остављен простор и за произвођаче из других локалних заједница.

Архива