Отворена Арена Градишка; Уложено 14 милиона КМ (ФОТО)

11.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Градишке Зоран Аџић данас су свечано отворили спортску дворану Арена Градишка, капитални и за развој спорта у овој општини најзначајнији изграђени објекат у посљедње четири и по деценије.

Додик је честитао Градској управи и градоначелнику Аџићу на успјешно завршеном пројекту, те напоменуо да је изградњу спортске дворане пратило много изазова.

– Ово је доказ наше способности да можемо да обезбиједимо стручне кадрове да овакаве објекте пројектују и извођаче који то треба да изграде, те Градску управу која то кавлитетно прати са становишта стандарда и дозвола. Ово је доказ још једног нашег успјеха – нагласио је Додик.

Он је пожелио спортистима добре резултате, те поручио грађанима Градишке да буду поносни на ову дворану.

Аџић је истакао да је отварање спортске дворане велики дан за младе људе и спортисте у Градишци.

– Арена Градишка је велелепан и мултифункционалан објекат, који има три сале. То су велика универзална сала, мала сала за одбојку и кошарку и дворана за борилачке спортове – навео је Аџић.

Он је навео да Градишка има 23 клуба дворанских спортова, који су освајали значајна такмичења и доносили европске и свјетске медаље.

Аџић је рекао да је изградња спортске дворане, која је почела 2008. године, коштала око 14 милиона КМ, те да су у изградњи примијењени најсавременији стандарди енергетске ефикасности.

Он је додао да је уз дворану и фудбалски стадион изграђен и фудбалски терен са вјештачком травом да би и фудбалери имали боље услове за тренинге и утакмице.

Арену Градишка су, заједно са Додиком и Аџићем, отворили чланови градишких спортских кубова, а отварању су присутвовали представници градских и републичких власти.

Архива