Отворен тронамјенски објекат на Петрићевцу (ФОТО)

13.11.2020 Актуелно

У Бањалуци је отворен тронамјенски објекат у насељу Петрићевац, у којем ће бити смјештени амбуланта, вртић и мјесна заједница.

Објекат су отворили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијери Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић, српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик и замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић.

Вриједност објекта је 2,3 милиона КМ.

Изградња ових објеката великим дијелом финансирана је захваљујући донаторским средствима Владе Србије.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић истакао је да је изградња овог објекта потврда одличне сарадња Српске и Србије, те да је Бањалука град који брине о својим грађанима.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да јој је драго да је поново у Бањалуци.

– Ово је 11 пут да сам у мандату у Српској што довољно говори о повезаности Српске и Србије – истакла је Брнабић.

Брнабићева је изразила задовољство што је у прилици да присуствује отварању овог објекта, у којем је смјештен вртић, који је, како је оцијенила, најбоља инвестиција за будућност.

„Даћемо све од себе да и у будућности наставимо да сарађујемо на изградњи овако значајних објеката“, рекла је Брнабићева на свечаности отварања тронамјенског објекта у Бањалуци.

Он је истакла да Србија значи јаку Републику Српску.

Предсједница Српске је истакла значај пријатељства Српске и Србије, које је велико богатство.

– Оно што је обећано је и извршено. Српска је данас развијена и желимо још да је развијамо – рекла је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

Истакла је да је дошло вријеме да се Српска може у потпуности ослонити на Србију.

– Српска је мјесто које развијамо и желимо да оно буде најбоље за живот и за будуће генерације – рекла је она.

Навела је да је пред Српском много изазова.

– Ово је показатељ и како се развија Бањалука. Бањалука је огледало Републике Српске. Веома је добра сарадња локалне и републичке власти – нагласила је Цвијановић.

Отварању су присуствовали предсједница Владе Србије Ана Брнабић, заједно са највишим званичницима Српске, предсједницом Жељком Цвијановић, премијером Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком, као и замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић.

Након тога, Брнабићева ће у згради Владе Републике Српске разговарати са премијером Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком, а након састанка биће потписана заједничка изјава о изградњи три хидроцентрале у горњем сливу Дрине.

Архива