Независни кандидати за начелника Сребренице одустали од кандидатуре – подршка Младену Грујичићу

07.11.2020 Актуелно

Независни кандидати за начелника општине Сребреница Александар Симић и Миле Јањић данас су званично саопштили да одустају од кандидатуре и позвали симпатизере да своје гласове дају заједничком кандидату свих српских странака за начелника ове општине Младену Грујичићу.

Симић је на конференцији за новинаре рекао да је повукао кандидатуру и позвао бираче да гласају за Грујичића ради очувања српског јединства и националног ионтереса који су важнији од било чијих личних интереса.

Он је позвао на слогу и мир, јер се само тако могу обезбиједити услови за бољи живот свих грађана, без обзира на њихову страначку и националну припадност.

Јањић је изјавио да је одустао од кандидатуре 3. августа када су се српске политичке партије у Сребреници сагласиле да заједнички кандидат за начелника буде Грујичић.

„О одустајању сам обавијестио ЦИK БиХ, али ме нису скинули са листе, као ни Апелациони суд и моје име се налази на гласачком листићу. Позивам бираче да изађу на изборе и не гласају за мене, јер сам одустао од кандидатуре, већ да глас дају Грујичићу“, поручио је Јањић.

Грујичић је захвалио Симићу за гест који је данас учинио, као и Јањићу који је раније одустао од кандидатуре и рекао да његов поновни избор за начелника значи наставак развојног континуитета Сребренице и заједничког стварања бољих услова за живот, као и до економског напретка, те гарантује стабилност и мир у овој општини.

Kао најзначајнији развојни пројекат у наредном периоду, Грујичић је најавио покретање рада специјалне здравствене установе Бања Губер за лијечење пацијената уз кориштење љековитих вода Губера које се већ двије деценије не користе, а прије су доносиле велике приходе и омогућавале развој ове општине која је била у врху развијености у БиХ.

Грујичић је најавио наставак реализације пројеката изградње инфраструкуре, наводњавања, санације фасада, изградње локалних путева и посебну активност на стварању услова за отварање нових погона и запошљавање.

Архива