Ковачевић: СНСД не размишља о умањењу надлежности градоначелника и начелника

25.11.2020 Актуелно

СНСД је политичка странка која има убједљиво највећи број начелника и градоначелника у Републици Српској и сигурно не размишља о томе како да умањи њихове надлежности, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је навео да је „исто тако сигурно да се било какве евентуалне измјене закона који се тичу надлежности и процедура доношења одлука на нивоу локалних заједница, односе на све локалне заједнице у Републици Српској, а не само на Бањалуку или било коју другу општину или град у Републици Српској, како то неки желе малициозно представити у јавности“.

– Оно о чему размишљамо, поучени ранијим искуствима и потешкоћама у функционисању локалних заједница, јесте да је потребно пронаћи рјешење како да, у околностима када не постоји сагласност између начелника или градоначелника и скупштине као највишег законодавног органа локалне заједнице, не трпе грађани и не зауставља се развој самих локалних заједница у Републици Српској – написао је Ковачевић у објави на Фејсбуку.

Он сматра да је потребно одредити одређени временски рок у којем је потребно постићи договор између градоначелника, односно начелника и скупштине, као и модел разрјешења и доношења коначне одлуке у ситуацијама када поменути временски рок истекне.

Истиче да је то задатак за све политичке странке у Републици Српској, а у интересу грађана и несметаног развоја свих локалних заједница.

Ковачевић наглашава да је СНСД дефинитивни побједник локалних избора у Републици Српској и у БиХ и странка која је освојила највећи број гласова, начелничких и градоначелничких позиција, али и одборничких мјеста широм Републике Српске.

– СНСД у потпуности уважава изборну вољу наших грађана у свим локалним заједницама и заједно са свим нашим коалиционим партнерима планира снажно наставити са реализацијом пројеката за развој свих локалних заједница и Републике Српске у цјелини – поручио је Ковачевић.

Архива