Коалиција стабилна; Апсолутна већина у Скупштини Града Бањалука (ВИДЕО)

24.11.2020 Актуелно

Представници СНСД-а и коалиционих партнера у Бањалуци закључили су данас да је ова коалиција стабилна и да ће имати апсолутну већину у Скупштини града.

Поручили су да ће наставити реализацију пројеката значајних за грађане.

Први оперативни састанак након потписивања коалиционог споразума на нивоу Бањалуке усагласио је ставове пет странака и једног независног одборника.

– С намјером да се договоримо на који начин поступати на неке изазове који нас очекују, као што су проблеми у погледу мандата, договори о формирању координационог одбора који ће координисати коалициону сарадњу на нивоу града – рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Заједничка оцјена је да нови градски сазив чека много посла и да се очекује даљи рад на већ започетим пројектима.

– Очекујемо апсолутну већину у Скупштини града Бањалука и на тај начин да све оне наше пројекте за које сматрамо да су најбољи за наше грађане Бањалуке и Републике Српске наставимо радити – поручио је Младен Илић из СНСД-а.

Боривоје Обрадовић из ДНС-а рекао је да они остају привржени коалицији.

– Не мислимо мијењати страну, са овим смо ишли пред изборе, остајемо привржени коалицији. Сигуран сам да ће то допринијети бољем животу грађана Бањалуке – додао је он.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да циљ није никаква блокада ни опирање реалности.

– Него, и оно је реалност да имамо коалицију у овом броју која је спремна да ради у најбољем интересу за све грађане Бањалуке, а надам се да ће тако бити потврђено и у осталим градовима и општинама Српске – истакао је Ђокић.

На састанку је потврђено да је коалиција стабилна и да обухвата 19 од укупно 31 одборника у Градској скупштини Бањалуке.

– Све што се буде радило биће у корист грађана Бањалуке. Милим да је ово логичан слијед свих послова које смо обавили до сада у политичком смислу – сматра Недељко Чубриловић предсјендик Демоса.

Ненад Стевандић , предсјендик Уједењене Српске додао је да имају довољно људи са политичким ауторитетом.

– Довољно стручњака, младих, образованих, свега оног што треба једном граду који се развија. Тако да не сумњам у опстанак 19 за сада одборника који чине једну цијелину и који су све што Бањалука и већински чини – истакао је Стевандић.

Новоизабрани одборник из реда националних мањина у Скупштини града Бањалука Саша Чудић рекао је да је важно што је одржан данашњи састанак и што ће бити настављен континуитет развоја Бањалуке.


Представници ових странака потписали су 16. новембра коалициони споразум о формирању већине у бањалучкој Скупштини града.

Састанку су присуствовали и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, предсједници Уједињене Српске Ненад Стевандић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, Демоса Недељко Чубриловић, предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Боривој Обрадовић и новоизабрани одборник из реда националних мањина у Скупштини града Бањалука Саша Чудић.

Архива