Додик: Важан нам је споразум са Пакистаном

05.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсјединштва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је веома важно што су БиХ и Пакистан потписали споразум о реадмисији када је ријеч о мигрантима и људима из те земље.
Ипак, Додик је нагласио да није сигуран да ли ће Пакистан тај уговор спровести.


– Да ли ће Пакистан то спровести до краја, нисам сигуран, али је веома важно што сада имамо тај уговор – рекао је Додик.
Додик је рекао новинарима да овај споразум, који су одобрили Предсједништво БиХ и Савјет министара, подразумијева да у Пакистан морају бити депортована и враћена сва лица која су дошла у БиХ из те земље, а немају легалне папире и дозволе за улазак.
Он је додао да је Пакистан, по основу овог споразума, пристао да их прихвати, додајући да ће у ту земљу сигурно бити испоручена и лица која евентуално имају одређене папире, а покаже се да нису у складу са законом, као и лица која имају проблематиче биографије које не одговарају потребама стабилности.
Он је додао да је на сједницама Предсједништва дуго инсистирао на потписивању таквог споразума јер се раније утврдило да је више од 3.000 људи из Пакистана добило лажне визе за БиХ.
– Ми смо као Предсједништво рекли да је услов неког разговора са Пакистаном и најављене посјете тој земљи бошњачког члана Шефика Џаферовића, да се уради уговор о реадмисији који су одобрили и Савјет министара и Предсједништво – подсјетио је Додик.

Архива