Додик: Страдање бораца за Српску никада не смије бити заборављено

07.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Борачкој организацији Републике Српске, свим борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца крсну славу – Митровдан, истичући да је њихова улога у стварању и очувању Републике Српске немјерљива, због чега им друштво дугује вјечну захвалност и поштовање.

– Свим борцима Републике Српске желим да одам признање за највеће заслуге у одбрани Републике Српске и интереса српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Ово је прилика да се сјетимо и одамо признање и захвалност свим херојима који су за Републику Српску дали животе и да укажемо на важност и значај побољшања материјалног статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида – истакао је Додик.

Он је нагласио да сви ми у Републици Српској имамо част и одговорност, али и обавезу да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и да се с дубоким поштовањем сјећамо бораца који су дали животе да бисмо ми данас живјели у миру и слободи у својој Републици, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Страдања и жртве које су борци поднијели у Одбрамбено-отаџбинском рату никада не смију бити заборављене – поручио је Додик.

Архива