Додик: Српска доказала да је успјешан инвеститор

10.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је отварање реновираног хотела „Рајска долина“ доказ да држава може да буде успјешан инвеститор, наводећи да је до сада у Јахорину уложено више од 110 милиона КМ, те да је планирано улагање још 100 милиона КМ.

– Хотел „Рајска долина“ је синоним за љепоту Јахорине и то је разлог због којег је Влада Српске одлучила да га задржи и тако смо доказали да држава може да буде успјешан инвеститор – рекао је Додик новинарима.

Он је навео да је Влада Српске одлучила да не приватизује овај хотел, јер он има огроман историјски значај, те подсјетио да су у „Рајској долини“ одржаване за српски народ историјске сједнице Народне скупштине Републике Српске, у рату и непосредно послије рата.

– Овај објекат почео се градити 1923. године и то говори о континуитету. Ту смо на мјесту још једног нашег успјеха. Успјех је чињеница да смо успјели реконструисати. Успјех је чињеница да је Влада и власт Републике Српске одлучила да не приватизује хотел „Рајска долина“, јер има историјски значај – истакао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће хотел у будућности успјешно пословати.

– Ја сам у то сигуран имајући у виду одабир људи који ће овдје да раде. Сигуран сам да ће се ово показати као мјесто успјеха и да држава може да управља оваквим објектима – рекао је Додик.

Он је поручио да хотел „Рајска долина“ неће бити приватизован, те да ће само бити појачана понуда на Јахорини.

– Ми ово нисмо радили да бисмо били конкуренција приватном сектору, него да бисмо били додатна понуда – рекао је Додик.

Он је навео да је до сада у Јахорину уложено више од 110 милиона КМ по различитим основама, те да је планирано улагање још 100 милиона КМ.

– Планирана је изградња гондоле од Пала до Јахорине, а вјероватно у будућности од Лукавице до Пала. Јахорина је у претходне двије сезоне показала да има интереса и људи из региона и због тога морамо повећавати смјештајне капацитете, да тај интерес не би спласнуо – нагласио је Додик.

Додик је позвао све приватне инвеститоре да, у складу са регулационим плановима, инвестирају на Јахорини.

Директор Угоститељског сервиса Владе Републике Српске Зоран Чавић изразио је задовољство због тога што је хотел „Рајска долина“ реновиран, те захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Влади Српске.

Хотел „Рајска долина“, који се налази у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа Пољице, данас су свечано отворили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел „Рајска долина“, у који је уложено 10 милиона КМ, у власништву је Владе Српске.

Архива