Додик: Срећан је народ који има пјесника и бесједника као што је Матија Бећковић

29.11.2020 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је 81. рођендан Матији Бећковићу, истакавши да је срећан народ који има таквог пјесника и бесједника.

– Ваша поезија је на неки начин постала и проповијед, а Ваше ријечи звуче охрабрујуће и у овим временима када водимо битку свих битака на идентитетском фронту од које зависи и наш опстанак као старог и цивилизованог европског народа, који говори својим језиком, пише својим писмом и има своје пјесничке великане као што сте Ви – навео је Додик у честитки.

Додик је нагласио да је Бећковићев значај за српску културу немјерљив и да је он највећи живи пјесник у српској књижевности, која је један од најзначајнијих стубова српске културе.

„Желим Вам добро здравље, дуг живот и да нам подарите још много пјесама и проповиједи које нас инспиришу јер, како то рече наш нобеловац Иво Андрић, ‘пјеснику и његовом дјелу вријеме не може ништа'“, нагласио је Додик.

Он је пожелио Бећковићу да и даље тријумфује његово поетско мајсторство и бесједништво, као и његова јасноћа казивања, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Архива