Додик: СНСД ће рехабилитовати подршку у Бањалуци

24.11.2020 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је синоћ да је његова странка, која је остварила доминантну побједу на протеклим изборима у Републици Српској, усмјерена ка нередним изборима и нагласио да је увјерен да ће рехабилитовати бирачку подршку у Бањалуци са циљем да је има и у остатку Српске.


Додик је рекао да су протеклих дана његове ријечи везане за изборну побједу Драшка Станивуковића за градоначелника Бањалуке често злонамјерно тумачене и да сада, када се одмакне од тога, може поручити да ће СНСД радити и да је нужно да настави да ради као што је радио и до сада и да развија Бањалуку и цијелу Српску.

Додик је навео да је у Бањалуку и Српску он уложио свој живот, те да је за вријеме владавине СНСД-а најбољи период који је Бањалука имала.

Он је рекао да је кандидат СНСД-а Игор Радојичић био неупоредив у односу на Драшка Станивуковића, али да се десило и да је побједила једна риалити политика.

Додик је поручио да му је жао што су све побједе СНСД-а пале у запећак због Бањалуке и појаснио да ће скупштинска већина коју је формирао СНСД одлучивати о будућности града.

„Како ћемо да подржимо неког ко је измишљао, правио спектакле, али… ја признајем да ми је то тешко пало“, рекао је Додик за ТВ Хепи и додао да Станивуковић, „кога је снажно подржала острашћена Телевизија „БН“ и дио медија једно прича у Сарајеву, а друго у Бањалуци“.

Одговарајући на питање да ли је Станивуковићева кампања можда финансирана из криминалних послова, Додик је рекао да зна за неке послове који су били спекулативни.

„Из тог времена ја те људе не знам. Има ту свакаквих ствари, али то ће вријеме показати. Постоји нека тврдња да је једна мала фирма која се бавила припејдом и нешто слично чија је књиговодствена вриједност била пет, шест хиљада марака, да је нажалост Телеком, односно руководство М:тела у Бањалуци ту фирму платило неколико, па чак и више од 10 милиона марака. Видјећемо на који начин“, рекао је Додик.

Он је додао да је отприлике толики новац употријебљен у кампању и поновио да ће СНСД учинити да Бањалука буде динамичнија, да чим прође корона буде мјесто у које ће долазити многи, те да ће рехабилитовати туристичке потенцијале који нису мали.

„Сам градоначелник Игор Радојичић је покушао концепт града који је требао за једну Нову Годину да доведе 10.000 људи из региона, а онда се појавила прича Правда за Давида коју је предводио и сам Станивуковић и због тога је град имао огромну штету. Али град то сада није верификовао“, рекао је Додик.

Он је додао да тај предмет треба да ријеши Тужилаштво и Суд, а да је он лично поносан на Републику Српску и начин начин на који су обезбиједили да Бањалука и остали градови буду безбједни.

„Има криминалних група, али немамо рекаташе који су окупирали државу. Прије 20 година нисте могли да паркирате ауто. Разбили смо криминалне групе“, нагласио је Додик.

Он је поновио да му је жао да је сјајна побједа СНСД-а који је у БиХ освојио власт у 45 општина, укључујући Приједор, Гацко, Невесиње, Рогатицу, Власеницу, Добој…у тренутку остала у сјенци дешавања у Бањалуци, али да ће сви добити неподијељену пажњу у будућности.

„Градоначелник Бањалуке је важан, али он је само један од 63“, нагласио је Додик који је гледаоцима предочио карту Републике Српске на којој доминира црвена боја СНСД-а.

Додик је рекао да је гостовао на Телевизији Н1 иако је знао да је непријатељска и према њему и према Српској и да је, када је видио експанзионизам водитељке и метод који је она употријебила, преузео њен метод и почео упорно да понавља колико је СНСД освојио општина.

„Изјаву да ме не интересује Станивуковић, да нећу да га подржим, да смо добили изборе, побиједили смо у 45 општина у БиХ, 42 општине у Републици Српској сам поновио 24 пута“, рекао је Додик.

На констатацију да му медији стално спремају „сачекуше“ Додик је рекао да он чврсто вјерује да може да се води дијалог и да је његово да позив прихвати.

„Моја је да прихватим. Ја сам сад одрастао па ћу видјети коме ћу сада да дам значај. У тој емисији нисам могао да довршим ниједну реченицу да кажем било шта.“

Архива