Додик: Смрћу патријарха Иринеја изгубили смо истинског пастира

20.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је искрено саучешће свим архијерејима Српске православне цркве, монаштву, свештенству и вјерном народу поводом упокојења Његове светости патријарха српског господина Иринеја.

– Његовим одласком наша Црква је изгубила великог молитвеника и истинског пастира свог народа, а ми у Републици Српској и великог пријатеља, који је са нама дијелио добро и зло од како је ступио на патријаршијски трон – навео је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да се Његова светост патријарх Иринеј преселио у вјечност одакле ће и даље својим молитвама пазити на свој народ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Остајемо вјечно захвални за сву љубав, пажњу и благослове које смо као народ и Република добијали од патријарха Иринеја – нагласио је Додик.

Његова светост архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски Иринеј /Гавриловић/ упокојио се јутрос у 7.07 часова у Војној ковид болници „Карабурма“ у Београду.

Архива