Додик: Руска газета свједок и хорничар свих важнијих догађаја

11.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је данас главном уреднику Руске газете Владиславу Фронину и свим запосленима 30. рођендан овог, једног од водећих руских дневних листова.

– Руска газета је у протеклих 30 година била неизбјежни свједок и хроничар свих догађаја у Русији и свијету. Овај водећи руски дневни лист увијек је красила и краси одговорна и професионална новинарска ријеч и објективно извјештавање јавности – истакао је Додик.

Он је нагласио да је овај руски дневник посебан допринос дао објективним извјештавањем дописника Руске газете из Републике Српске и БиХ, јер су били објективни и вјерни истини, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Желим Вам да наставите на Вашем путу истинитог извјештавања јавности и да напредујете и задржите свој професионални ниво. Посебно сам Вам захвалан што сте Вашим извјештавањем допринијели још блискијим односима два братска народа српског и руског – навео је Додик у честитки.

Дневни лист Руска газета, који је званични лист Владе Руске Федерације и чији је дневни тираж више од 200.000 примјерака, данас обиљежава три деценије постојања.

Архива