Додик: Прописи морају бити поштовани

18.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се прописи у Републици Српској морају поштовати, али да је оно што је урадио бивши вршилац дужности директора „Путева Републике Српске“ Ненад Нешић у Приједору било одговорно.

– Формално гледано очигледно је да ту има неких процедура, али је оно што је Нешић урадио било одговорно у том погледу јер је за неке ствари које су требале да се ураде, долазеће зиме и остало, требало одмах реаговати, а тендер је био заустављен зато што је то било везано за процедуре жалби – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

На питање да прокоментарише извјештај који је МУП поднио Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због постојања основа сумње да је Нешић починио кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица, Додик је рекао да „кад узмете суштински, Нешић је урадио онако како је требало, а формално ту има неких проблема“.

– Али, када бирате између тога да нешто завршите на вријеме, да ли да очистите снијег, да урадите нешто и чекате процедуре, а да вам грађани стоје и смрзавају се на улици, увијек бих изабрао да подржим тај приступ. Не знам детаље, али оно што сам сазнао мислим да се ради о томе – рекао је Додик.

Додик је нагласио да се прописи морају поштовати и да се мора послати таква порука, те додао да је његов приступ томе апсолутно неважан.

Архива