Додик: Од сљедећег мјесеца до марта 300.000 КМ удружењима за дјецу са потешкоћама у развоју

28.11.2020 Актуелно

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће у јануару бити одржан састанак надлежних у Републици Српској са представницима организација за дјецу са потешкоћама у развоју с циљем системског и трајног рјешавања проблема поменутих удружења и њихових чланова.

Додик је рекао да ће на том састанку, коме ће и он присуствовати, бити дефинисани трајни извори финансирања ових организација и израђени акти да се приступи рјешавању њихових проблема.

– Циљ је да се обезбиједи далеко већи стандард услуга и подршке овим удружењима и њиховим члановима. Друго, одлична идеја је да се обезбиједи локација у Бањалуци да се изграде сви објекти потребни за њихов рад, и то на 1.500 до 2.000 метара квадратних – изјавио је Додик.

Додик је данас у Бањалуци разговарао са представницима више организација за дјецу с потешкоћама у развоју, с циљем наставка континуиране сарадње и пружања подршке за повећање функционалности и сигурности дјеце и њихових породица у вријеме пандемије вируса корона.

Он је истакао да захваљујући овим удружењима у Српској постоји организована и потребна брига о тој дјеци.

Архива