Додик: Обимна листа пројеката реализованих широм Српске (ФОТО)

11.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је обимна листа пројеката које је власт у Српској реализовала широм Републике, те истакао да ће се наставити радити истим темпом.

Додик је на отварању нове амбуланте породичне медицине у Слатини код Лакташа, рекао да је много тога урађено и у овој локалној заједници, те да ће тако бити и у будуће.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић изразио је задовољство отварањем новог објекта, јер то за грађане значи још квалитетнију услугу.

– Ово је добар приказ сарадње локалне заједнице са Владом Републике Српске, која је издвојила средства за градњу и опремање објекта. Од посебног је значаја што ћемо у склопу објекта имати и стоматолошку амбуланту, али и апотеку – рекао је Шеранић новинарима након отварања амбуланте.

Захваљујући томе, навео је Шеранић, грађани ће на једном мјесту имати све што им је потребно за унапређење здравља.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић поручио је да је ово значајан дан за Слатину, која је добила објекат примарне здравствене заштите какав заслужује.

– Много грађана ће бити везано за ову амбуланту и то ће им свакако олакшати да очувају здравље у овом тешком времену борбе против пандемије вируса корона – напоменуо је Карапетровић.

Он је додао да су Влада Српске и општина у објекат уложили 500.000 КМ, од чега је за грађевинске радове и опремање издвојено око 450.000 КМ, а остатак се односи на куповину плаца и прикључења на комуналије.

Директор Дома здравља Лакташи Сњежана Радетић навела је да су услови за рад у новој амбуланти одлични, те да су то услови 21. вијека.

Савјетник министра пољопривреде Мирослав Бојић напоменуо је да је амбуланта у Слатини од изузетног значаја за општину Лакташи, а поготово за становнике Слатине.

– Овдје ће се лијечити становници Слатине, Кадињана, Јаружана, Ћетојевића, Малог Блашка и за све њих ово је била пријека потреба. Имамо квалитетан објекат, са стоматолошком ординацијом и апотеком – рекао је Бојић.

Он је додао да су Лакташи кренули у велики инвестициони циклус, у чијем склопу је и ова амбуланта, али и јуче започета изградња кружне раскрснице у центру општине.

Архива