Додик: Крајње вријеме да се све државе уједине у борби против тероризма

03.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграме саучешћа предсједнику Аустрије Александер Ван дер Белену и аустријском канцелару Себастијану Курцу истакавши да га је дубоко потресла вијест о суровом терористичком нападу у Бечу.

У телеграму саучешћа упућеном аустријском предсједнику, српски члан Предсједништва БиХ упутио је изразе најдубљег саучешћа, искрене подршке и саосјећања, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

„Наше мисли су уз породице трагично настрадалих, њихова жртва и невино страдање не смију бити узалудни, већ треба да буду уткани као златни темељ и симбол борбе свих нас против гнусног и кукавичког тероризма, који свијет шокира немилим и тужним сликама“, истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је навео да иако зна да је болно суочавати се са терористичким актима који покушавају да мијењају нашу свакодневницу, боје је страхом, уништавају животе у граду који је истинска престоница културе и слободе, зна и да ће се под одговорним вођством предсједника Аустрије тај град и цјелокупно аустријско друштво опет уздићи и бити испуњени неукротивом слободом мира и спокоја.

„Крајње је вријеме да се све државе и сви народи свијета уједине у борби против тероризма – пошасти која хара свијетом, односи људске животе и угрожава основне демократске и цивилизацијске вриједности које баштини цивилизација. Сматрам да само јасним и конкретним ангажовањем свих нас можемо стати у крај и у коријену сасјећи зло данашњице оличено у тероризму и несагледивим посљедицама које за собом оставља“, истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У телеграму саучешћа аустријском канцелару, српски члан Предсједништва је најоштрије осудио безумне нападе на невине људе и терор који уноси немир у срца свих цивилизованих људи.

„Терористички напади у Вашој земљи још једном упозоравају цијели свијет да је потребно да сви уложимо додатне напоре како бисмо се супроставили и надвладали све облике тероризма и насилног радикализма. Увјерен сам да ће кроз јединствен и одлучан ангажман свих земаља, искрено залагање свих чинилаца, свијет предузети велике и неодложне кораке у борби против тероризма и очувати тековине слободе и демократије, темељних вриједности сваког друштва“, поручио је Додик.

Он је нагласио да заједнички циљ осигурати просперитетну и безбједну будућност нашим нараштајима који се може остварити јасним и конкретним ангажовањем.

„Искрено потресен због несреће и губитака који су задесили Вашу земљу, још једном Вама, породицама настрадалих и свим грађанима Аустрије изражавам своје најдубље саучешће и саосјећам у Вашем болу“, навео је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Архива