Додик и Бајагић отворили реконструисани пут Гацко – Плужине (ФОТО)

08.11.2020 Актуелно

У Горњем Липнику код Гацка, Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, и Мијушко Бајагић, предсједник Општине Плужине, свечано су отворили реконструисани пут Гацко – Плужине, Црна Гора.

Ријеч је о уређењу 4,8 километара регионалног пута до границе са Црном Гором.

Радове је финансирало ЛП Путеви Републике Српске, а вриједност радова је 800.000 марака.

Додик је рекао да је ово једна од важнијих ствари која остаје овом народу, да је ријеч о путу о чијој важности је давно слушао, али је сада дошао на ред.

– Драго ми је што је ово овдје сада видљиво и што служи за добробит нашег народа и у Црној Гори и у Републици Српској – рекао је Додик.

Он је додао да се добри путеви праве да људи долазе, а оним лошијим они одлазе.

– Ми смо један лош пут претворили у добар и надам се да ће то бити разлог за што боље везе које треба да се успоставе и разијају – нагласио је Додик.

Додик је истакао да ће на овом мјесту бити изграђен и гранични прелаз, те напоменуо да је и путни правац Шћепан Поље-Хум номинован као најзначајнији и да је планиран да се уради.

Он је нагласио да је Република Српска у инфрастурктуру локалних заједница уложила много новца, те навео примјер и овог пута према Плужинама у Црној Гори.

Додик је додао да су се одлучили да око стотину милиона КМ уложе у превој Чемерно, изграде вијадукте, тунеле, тако да сада постоји једна озбиљна путна комуникација према Херцеговини, за коју је рекао да је у вријеме када је био премијер била комуникцијски затворена.

Он је навео да треба да се заврши пут од Тјентишта од Фоче за који се сада ради потребна документација, а биће урађен у наредним годинама.

Додик је овом приликом подржао кандидата Милинковића за начелника Гацка, чији ангажман и посвећеност могу допринијети развоју ове локалне заједнице.

– Озбиљан новац долазио је из Термоелектране Гацко и трошне је у невидљиве сврхе, а требало је да буде усмјерен за добробит овог народа – напоменуо је Додик.

Архива