Цвијановић у Угљевику: Снажна коалиција за отварање и развој општине

04.11.2020 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић и кандидат ове странке за начелника Угљевика Милутин Тасовац позвали су бираче да смијене локалну власт која 20 година држи ову општину затвореном према регији и Влади Републике Српске и да гласају за промјену и развој коју нуди Тасовац уз подршку коалиције осам политичких партија.

„Угљевику су потребне промјене, а да би дошло до тих промјена набоље неопходно је да се промијени локална власт“, изјавила је Цвијановићева након састанка у Општинском одбору СНСД-а Угљевик.

Према њеним ријечима, СНСД је спреман да заједно са коалиционим партнерима ради на добробит свих грађана и да ово мјесто, које има велику, али неискориштену перспективу, коначно стави на пут стварног развоја.

„Чињеница какве су овдје локалне власти и колико је неопходно да се они промијене су да овој власти треба 18 година да заврши само једну фискултурну дворану, да нису у стању да се наслоне на републичке институције и кандидују пројекте како би грађани имали боље услове за живот, да нису били у стању да кандидују ниједан пројекат према Србији и добију подршку, што су искористиле све наше локалне заједнице у Српској које желе сарадњу и неко обиљежје Србије кроз реализацију многобројних важних пројеката“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да су људи из СНСД-а спремни да преузму одговорност за развој Угљевика, који има огроман републички ресурс, а то је Рудник и термоелектрану „Угљевик“, те да унаприједе ово мјесто.

„Садашња локална власт се навикла да живи само од тога, а ништа друго нису били у стању да ураде све ове године и да иду укорак са стварним могућностима, нису интегрисани у регионалну средину ни у планове Републике Српске“, рекла је Цвијановићева и позвала бираче да пруже подршку СНСД-у и снажној коалицији од осам политичких партија у Угљевику.

Kао планове за будућност Цвијановићева је навела рјешавање проблема водоснабдијевања, гријања и превасходно развијање других могућности запошљавања, а не само у Руднику и термоелектрани „Угљевик“.

„Угљевик мора бити отворен, мора се везати за оно што су стварни приоритети републичких институција и мора искористити своју шансу“, каже Цвијановићева.

Она је критиковала локалну власт СДС-а у Угљевику јер нису платили трошкове регионалној болници у Бијељини, наводећи да и то показује њихов однос према грађанима.

Kандидат СНСД-а за начелника Угљевика Милутин Тасовац рекао је новинарима да уз подршку коалиције од осам политичких странака очекује сигурну побједу на изборима 15. новембра и најавио да ће већ у првом четворогодишњем мандату обезбиједити 200 нових радних мјеста која неће бити у републичком привредном гиганту, предузећу Рудник и термоелектрана „Угљевик“.

„Општина Угљевик има највећи буџет по глави становника, али млади нам одлазе, нико се не досељава, зато што је актуелна власт од ове општине направила ксенофобичну, затворену средину, која није отворена ни према регији, ни према Влади Републике Српске“, навео је Тасовац.

Он је додао да новац од ренте треба да буде уложен у отварање нових радних мјеста, уз 30 одсто за инфраструктуру и инвестиције.

Носилац одборничке листе СНСД-а Жарко Новаковић поручио је да ова странка уз подршку коалиционих партнера има план и снагу да преузме одговорност за бољи живот становника Угљевика, што подразумијева рјешавање проблема гријања, водоснабдијевања, изградње брзе саобраћајнице као везе са будућим ауто-путем, те отварање радних мјеста.

„Угљевику је хитно потребно једно велико отварање, у корак са временом, повезивање са ауто-путем који ће проћи недалеко одавде и формирање индустријске зоне, да то буде нови замајац развоја, заједно са Рудником и термоелектраном „Угљевик“ „, поручио је Новаковић.

Архива