Цвијановић у Јошавци код Челинца; У току изградња нове амбуланте

03.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у челиначкој мјесној заједници Јошавка локацију на којој се гради амбуланта чија ће изградња коштати 300.000 КМ, од чега је 20.000 КМ обезбијеђено из кабинета предсједника Српске.

Цвијановић је истакла да је од изузетног значаја што се и у мјесним заједницама могу реализовати важни пројекти.

– Задовољна сам зато што то показује нашу способност да радимо важне ствари, али је ово увијек и знак добре сарадње локалних и републичких власти – рекла је Цвијановић.

Оцијенила да без сарадње локалних и републичких власти није могуће реализовати важне пројекте.

– Низ пројеката на подручју Челинца је реализовано у протеклих неколико година. Намјера је да то наставимо да радимо било да је ријеч о пројектима који се односе на путну и комуналну инфраструктуру, изградњу школских објеката, али и када је ријеч о здравственом сектору – додала је Цвијановић.

Предсједница Српске каже да ће становници Јошавке сада добити квалитетну здравствену услугу без одласка у сједиште или ван општине.

– Наша намјера је да животне услове учинимо бољим без обзира гдје ко живи и покушати изаћи у сусрет свим потребама које долазе од локалних власти. Задовољство је што сам могла да интервенишем одређеним средствима за изградњу ове амбуланте – истакла је Цвијановић.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић нагласио је да су институције и предсједница Републике Српске помогли у реализацији вишемилионских пројеката на подручју ове општине.

– Реализовали смо инфраструктурне пројекте, једни од значајнијих су изградња моста и школе, затим путева, водовода, али и уређење ријечних корита – навео је Зељковић.

Он каже да је приоритет стварање што боље здравствене заштите.

– Наредне године очекујемо да ова амбуланта буде изграђена, а циљ нам је да повећамо примање здравственим радницима у нашој локалној заједници . истакао је Зељковић.

Напоменуо је да ће површина амбуланте бити 175 квадратних метара.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић захвалио је институцијама Српске што значајна средства улажу у здравствени сектор.

– Здравствени систем у Српској је стабилан без обзира на велики прилив пацијената, а уз подршку институција Српске ћемо успјешно одговорити на све изазове – нагласио је Ђајић.

Архива