Цвијановић: Српска је развијена, Бањалука велико градилиште

13.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да је Република Српска развијена, да републичке власти раде на њеном даљем развијању, а да је Бањалука, као огледало Српске, велико градилиште.

Цвијановић је поручила да институције Српске желе да оно што су зацртале као план и реализују.

– Иза нас је много година мукотрпног рада, не само у смислу прављења бољег амбијента за живот, него и одолијевања разним политичким притисцима. Дошло је вријеме, прије пар година, када можемо да се у потпуности ослонимо на Србију и све оно што радимо биљежимо као заједнички резултат и успјех – рекла је Цвијановић у бањалучком насељу Петрићевац у обраћању на свечаности отварања тронамјенског објекта – амбуланта, обданиште и мјесна заједница.

Она је нагласила да је поносна на оно што је Српска данас, јер је Српска најважнија као мјесто у којем живе и раде њени грађани, а коју представници Републике Српске желе направити као добро мјесто за будуће генерације.

Предсједница Српске је захвалила Србији на помоћи у реализацији великих пројеката протеклих година, али и оних пројеката који су од значаја за локалне заједнице.

– Некада су важнији због тога што носе име „Србија“ и што долазе из Србије, него зато што је ријеч о неком финансијском износу и то поштујемо и цијенимо и захвални смо на томе – рекла је Цвијановић.

Она је захвалила и градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу и његовом тиму што су знали дефинисати битне пројекте за град, које су делегирали према институцијама Српске, а потом су ти пројекти препознати као значајни и од званичника Србије.

– Бањалуку развијамо од мјесне заједнице до мјесне заједнице. Ради се предано и добро је знати да локална власт то заједно ради са републичком власти, а ова опет заједно са Србијом. Ови објекти овдје су велика ствар, важно је да имамо амбуланту, посебно вртић, али и мјесну заједницу, да имамо мјесто које представља језгро многих активности – рекла је Цвијановић.

Она је додала да је републичкој власти подједнако важна свака општина и град у Српској, јер желе да цијела Република корача поносно напријед.

– Србија ће увијек стајати уз Републику Српску и то је оно што нама даје снагу, али је и обавеза да се развијамо и стижемо добре резултате. Волимо када је Србија прва било у спорту или економији. Србија је најозбиљнија земља у нашем региону, озбиљна држава и наравно да желимо да идемо у корак са свим достигнућима у Србији – истакла је Цвијановић.

Она је нагласила да некада више од онога што су институционалне везе значи имати људе који знају те везе претворити у опште добро, а што значи опште добро и за Српску и за Србију.

Цвијановићева је рекла да оно што је обећано и извршено, те још једном истакла да је Српска поносна што је управо овдје прва посјета премијера Србије Ане Брнабић након реизбора на ову функцију.

– Доћи овдје једанаести пут, а бити предсједник Владе, није мала ствар. Према томе, ми смо дестинација која је најомиљенија, најдража и приоритетна и морамо бити на то поносни. Захвална сам и на пријатељству и одговорности које показује и предсједник /Србије Александар/ Вучић – рекла је Цвијановић.

Она је поновила да је велика ствар пријатељство које званичници Српске и Србије имају, те да је то обострано богатство двије републике, те најавила још много заједничких пројеката у будућности.

– Живјела Србија, живјела Република Српске – поручила је Цвијановић.

Архива