Цвијановић: Српска има добру будућност

13.11.2020 Актуелно

Заједнички капитални пројекти са Србијом који ће бити реализовани, гарантују добру будућност за све становнике Српске, поручила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, гостујући у нашој емисији Специјал: Српскa се гради.

– Предсједница Владе Србије Ана Брнабић била је у посјети Српској до сада 11 пута, и само то показује какву ми имамо сарадњу. То је још само прије десетак година било незамисливо, јер прве посјете послије избора ишле су у Сарајеву. Сада смо све промјенили, а то је континуитет добре политике и сагледавање заједничких стратешких интереса – нагласила је Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да је веома задовољна оним што види током својих обилазака Републике, од градова, до сеоских средина.

– Не разумијем људе који траже само негативности и све виде црно. Наша реалност је да имамо развијену путну инфраструктуру, нове аутопутеве, а подлога за све то јесте наша буџетска стабилност. Крупним корацима идемо напријед од 2006. године, само правећи и градећи, већ и доносећи законске акте како би што лакше реализовали те пројекте – каже Цвијановић.

Она је додала да за будућност Српске не треба бринути.

– Развијамо се, градимо, повећавамо плате и пензије, све је то Република. Уз све то имамо институције које су најстабилније у региону – поручила је Цвијановић.

Архива