Цвијановић: Прњавор иде крупним корацима напријед

02.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је општина Прњавор препознала развојну шансу и да крупним корацима иде напријед.

Цвијановић је похвалила начин како се управља општином, као и сарадњу која се остварује између локалних и републичких власти.

– Оно што је посебно важно јесте што је у Прњавору кроз изградњу ауто-пута и свега што смо градили у протеклом периоду препозната велика развојна прилика и шанса – рекла је Цвијановић новинарима у Прњавору, након посјете Дому здравља.

Она је истакла да су начелник општине Дарко Томаш и његов тим, као и локална управа, препознали ту шансу због чега су активни, делегирају и кандидују различите пројекте који су потреба ове локалне заједнице.

Цвијановићева је навела да је све то весели због чињенице да је прије неколико година са тадашњим локалним властима комуникација била изузетно тешка, често уз употребу непримјерених и увредљивих израза.

– У задње четири године имамо само ријечи похвале, имамо сарадњу, пристојну комуникацију каква треба да буде, чак и ако се политички са неким не слажете. Шанса је препозната, волим активизам који млади људи показују, не устручавају се да кандидују пројекте и стану иза њих јер знају да су добри – рекла је Цвијановић.

Она каже да је ауто-пут, пројекат који су појединци ранијих година оспоравали, додатна развојна димензија Прњавора.

– Прије неколико дана били смо у Пословној зони Вијака, видјели смо колико се пословних субјеката усељава, стварају се нова радна мјеста. Желимо да људи раде у нормалним условима и амбијенту са локалним властима које ће знати да препознају њихове потребе и да их искомуницирају према републичким властима – рекла је Цвијановић.

Она је најавила да ће се сарадња наставити и даље како би Прњавор постао мјесто у коме ће свако жељети да живи.

Архива