Црнадак тражи изговор за оправдање и промашаје ЦИК-а

03.11.2020 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас да потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак позивом шефовима главних изборних штабова парламентарних странака тражи изговор и оправдање за све промашаје Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, укључујући вријеме одржавања избора.

„Црнадак је неискрен приликом позива који је упутио. Он позива на нешто на шта СНСД позива већ дуже вријеме“, рекла је Цвијановићева новинарима у Челинцу.

Она је напоменула да је сада на дневном нивоу 50 одсто инфицираних вирусом корона од броја тестираних.

„У вријеме када су избори у БиХ били планирани /октобар/ број инфицираних је био седам до осам одсто, што довољно говори о свему. Црнадак се сада покушава наметнути као неко ко води рачуна о свему и оправдати ЦИК у који је ПДП поставио свог члана, који каже да не може да гласа јер није добио инструкцију партије, што је застрашујуће“, додала је Цвијановићева.

Она је истакла да је све што је ЦИК радио манипулација и да то грађани треба да знају.

„Све је манипулација, од незаконито изабраних чланова ЦИК-а када није био отворен конкурс. Постављени су страначки људи ПДП-а и СДС-а и са СДА и дијелом странаца су оркестрирано водили процес, дошли у овакву ситуацију и у питање довели цијели изборни процес“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је ЦИК у проблем довео и начелнике и градоначелнике којима су истекли мандати.

„Црнадак је требало да точак врати уназад и буде први који ће промовисати законит избор чланова ЦИК-а, затим да каже не треба помјерати термин одржавања избора јер су постојали сви услови да буду одржани. Увијек сам за то да представници странака разговарају, али Црнатков позив је лицемјеран“, закључила је Цвијановићева.

ШеФ Главног изборног штаба ПДП Игор Црнадак упутио је јуче допис шефовима главних изборних штабова парламентарних странака у Републици Српској у вези са остваривањем услова да грађани у Српској изађу на изборе 15. новембра

Архива