Брнабић : Када јача Србија тада јача и Српска

13.11.2020 Актуелно

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је у Новој Тополи код Градишке, гдје је данас отворен Дом културе за чију изградњу је Влада Србије издвојила 500.000 КМ, да када јача Србија, тада јача и Република Српска.

„Грађани треба да виде то заједништво“, истакла је Брнабићева.

Она је нагласила да је Србија данас економски изузетно јача и трудила се да у свакој прилици пружа помоћ и подршку народу Републике Српске, па тако и током ове тешке године када смо сви суочени са вирусом корона.

„Србија од 2014. године није више иста земља. То је фундаментално другачија земља и надам се да сте и ви овде у Српској то јачање Србије осетили“, навела је Брнабићева.

Она је рекла да су се званичници Србије трудили да са званичницима Републике Српске – српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Српске Жељком Цвијановић, премијером Српске Радованом Вишковићем и свима осталима виде гдје је помоћ најпотребнија.

„Трудили смо се заједно да видимо шта то можемо да пошаљемо из Србије да бисте ви овде што боље одговорили на тај изазов, од тестова клиничких и транспортних респиратора, санитарних возила и свега осталог, заштитне опреме, да се у тој невољи држимо заједно“, рекла је Брнабићева и изразила наду да су грађани Српске све то осјетили.

Она је пренијела поздраве предсједника Србије Александра Вучића, који данас није могао да буде у Новом Топли, али ће ускоро посјетити Републику Српску.

„Наравно, обећао је додатну помоћ, додатну подршку. Овде сам да разговарамо о новим стратешким пројектима, пре свега аеродрому Требиње, Хидроелектрани “Бук бијела“, путу од границе до Бијељине и многим другим пројектима. Пројектима као што је овај данас, мање финансијске вредности, али никако мање важним или мање емотивним. Можда управо изузетно важним да на сваком делу територије Републике Српске сви грађани Српске виде ту помоћ и подршку из Србије“, нагласила је Брнабићева.

Она је захвалила највишим функционерима Српске за феноменалну сарадњу и истакла да се сваки пут када дође у Републику Српску осјећа као да је дошла кући.

„Када сам постала предсједница Владе Србије 2017. године дочекали су ме широм отворених руку и срца да радимо и наставимо заједничке пројекте и будемо заједно. Заједно смо јачи и зато напредујемо овако добро, један смо тим, гурамо даље напред, немамо времена да губимо и поново ћемо бити овде каква год да нас срећа или невоља снађу, бићемо и даље у будућности заједно“, поручила је Брнабићева.

Архива