Бијељина: Цвијановић и Мићић свечано отворили вртић и школску фискултурну салу (ФОТО)

04.11.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић свечано су отворили вртић и школску фискултурну салу у насељу Патковача који су изграђени заједничким средствима влада Србије и Српске и бијељинске Градске управе.

Република Српска из године у годину, упркос свим изазовима и недаћама, успијева да направи што је наумила и на добром смо путу да остваримо што смо зацртали – бољи живот, да смо организовани, јаки и повезани како треба – рекла је Цвијановић на свечаности.

Она је истакла да Српска има снагу и да ће наставити да је показује радећи заједно и окупљајући се око добрих идеја и пројеката за увијек исти циљ, за јаку Републику Српску.

– Ови пројекти у Бијељини су круна добре сарадње и подршке републичких институција, а добри пројекти дођу када удружимо снаге, за боље услове живота грађана – рекла је Цвијановић.

Наводећи да је поносна на сваки реализован пројекат у који се улаже много напора, средстава и преданог рада, Цвијановићева је нагласила да се све зацртано у Српској и реализује.

– Намјеравамо предано да радимо и градимо сваки град, општину и село у Српској, све што смо обећали извршили смо и све што данас обећамо изградићемо, за бољи живот наших породица – поручила је предсједница Републике Српске.

Цвијановић је током недавне посјете школи у Патковачи обећала изградњу вртића у овом насељу, што је и реализовано, а средства су обезбијеђена из буџета предсједника Републике 200.000 КМ и града Бијељина 50.000 КМ.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је свима који су подржали овај град и Републику Српску у још једној побједи, изграђеним објектима за добробит дјеце, истичући да су то најљепше побједе јер радују најмлађе.

Он је додао да је обданиште у Патковачи шести вртићки објекат у граду отворен у протеклих 10 година, те да ће фискултурна сала од 1.000 метара квадратних омогућити здрав развој дјеце.

Директор Основне школе „Јован Дучић“ Дејан Вуковић рекао је на свечаности да је Бијељина данас у загрљају Бањалуке и Београда и да новоизграђени објекти, чије је подизање помогла и Влада Србије, имају значај већи од саме материјалне вриједности јер свједоче сарадњи и љубави српског народа са обје стране ријеке Дрине.

Директори вртића и школе уручили су захвалнице и дарове предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу.

Архива