Жунић: Прихватљива одлука ДНС-а

17.10.2020 Актуелно

Одлука ДНС да иступи из владајуће коалиције за СНСД је прихватљива, изјавио је шеф Kлуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.

„СНСД ће у наредних неколико дана на својим највишим органима заузети став према одлуци ДНС, уопште према њиховој политици коју су водили и коју планирају водити, а нарочито према кадровима ДНС који су постављени испред наше коалиције, њиховом раду и односу према послу“, рекао је Жунић за „Српскаинфо“.

Према његовим ријечима, ДНС има потпуно легитимно политичко право, као и свака друга политичка опција, да заузме став о својој политичкој будућности.

Kоментаришући закључак Предсједништва ДНС да локалне одборе обавеже да до 21. октобра доставе приједлог будућег коалиционог ђеловања на овогодишњим локалним изборима, Жунић је навео да то не представља ништа ново будући да је ДНС увијек функционисао на том принципу

– Њихови одбори су практично увијек функционисали тако, бирали су да ли формално или неформално, јавно или тајно, с ким ће да раде. То не представља ништа ново – поручује Жунић.

Архива