Влада ће обезбиједити средства за доприносе радника болнице „Србија“

09.10.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Влада наћи средства да буду уплаћени доприноси радницима Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву који имају више од 40 година стажа како би могли остварити право на пензију.

Вишковић је након сусрета са директором Болнице „Србија“ Небојшом Шешлијом изјавио да је желио да из прве руке чује о епидемиолошкој ситуацији на овом терену, са каквим проблемима се суочавају и шта очекују од Владе Републике Српске.

  • Договорили смо да изнађемо додатна новчана средства за Болницу Србија како би Болница могла да пензионише одређен број радника, а да на њихово мјесто буду примљени нови радници здравствене струке како би што спремније дочекали надолазеће дане и најаву како корона са сезонском грипом може изазвати још веће проблеме од оних које смо имали до сада – изјавио је Вишковић новинарима.

Он је истакао да се Република Српска спрема за нове околности на свим подручјима од Бањалуке до Требиња.

Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је након састанка да је добио обећање да ће Влада Републике Српске наћи средства да се плате доприноси радницима ове болнице који имају више од 40 година стажа, а који им нису плаћени у ранијем периоду.

Шешлија је рекао да одређени број радника ове здравствене установе испуњава један од услова за пензионисање, да постоје они који имају више од 40 година радног стажа, али још немају 65 година живота и желе да иду у пензију.

  • Због раније неплаћаних доприноса, нисмо били у могућности да обезбиједимо средства за њихово пензионисање. У договору са премијером Вишковићем имамо обећање и договорили смо да у наредном периоду те раднике пензионишемо и умјесто њих примимо нове младе медицинске раднике који ће спремније одговорити захтјевима у борби са вирусом корона и осталим обавезама које ће бити пред њима у нашој установи – нагласио је Шешлија.

Он је додао да је Болница „Србија“ предузела све неопходне припреме да ојача капацитете у борби против вируса корона.

  • Све што смо добили као препоруке Министарства здравља и Института за јавно здравство урадили смо и спремно дочекујемо могући нови талас вируса корона – рекао је Шешлија.

Архива