Вишковић: Влада ће наставити да помаже Источном Сарајеву

09.10.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је након данашњег састанка са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем да се ова локална заједница, као и цијело Источно Сарајево, из године у годину развијају, те поручио да ће Влада Српске наставити да помаже и овој и свим другим локалним заједницама широм Републике.

Он је рекао да је на састанку разговарано о пројектима у Источном Новом Сарајеву који су при завршетку, а за које је Влада Српске обезбиједила средства, као и о пројектима које ова локална заједница, односно град Источно Сарајево планирају реализовати у наредном периоду.

-Драго ми је да у Републици Српској имамо локалне заједнице које имају потребе за школама и за обдаништима, што показује развој и да има довољно младих људи и довољано дјеце – рекао је Вишковић новинарима након састанка и обиласка објекта новог позоришта у изградњи.

Он је поручио да ће Влада Српске наставити и у наредном периоду да помаже свим локалним заједницама широм Републике Српске.

-Не правимо изузетак и нисмо Влада која ће форсирати неку локалну заједницу на штету неке друге. Напросто желимо равномјеран развој Републике од Требиња до Новог Града – нагласио је Вишковић и додао да ће се Влада тако понашати и у наредном периоду.

Он је истакао да када се граде школе, обданишта, путеви, водоводи, улаже у здравствени сектор, то онда није политичка ни национална прича него општекорисна друштвена прича за све грађане, што се може видјети и на простору Источног Сарајева, гдје досељава велики број становника, па чак и из Сарајева у Федерацији БиХ.

Архива