Вишковић у Станарима: РиТЕ и општина – примјери домаћинског пословања

30.10.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је задовољан домаћинским односом и пословањем компаније ЕФТ Рудник и Термоелектрана „Станари“ и општинске управе Станари.

– И на једном и на другом мјесту сам видио домаћинско пословање и однос према радницима, грађанима и средствима, како у локалној заједници, тако и у Руднику и Термоелектрани – изјавио је новинарима Вишковић након данашњег обиласка и разговора са руководством.

Он је навео да су локална заједница и ова компанија нешто што не може једно без другог.

– Ако добро раде Рудник и Термоелектрана, онда је добро и локалној заједници и Републици Српској и из тог разлога сам желио да дођем и директно захвалим овим људима – рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је као друштвено одговорна компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана „Станари“ донирала око милион КМ за набавку седам санитетских возила која су испоручена домовима здравља широм Српске.

– Они годишње из своје добити издвоје око 200.000 КМ до 300.000 КМ на нивоу локалне заједнице помажући друштвени, културни и спортски рад. Запошљавају 900 радника. Уредно плаћају обавезе и доприносе – навео је Вишковић.

Он је подсјетио да је у прошлој години више од 50.000.000 КМ уплаћено на име концесионих накнада буџетима локалне заједнице и републичке власти.

Према његовим ријечима, на име концесионе накнаде општинској управи је прошле године исплаћено 8.300.000 КМ.

Вишковић је поручио да се руководствима ЕФТ Рудника и Термоелектрана „Станари“ и Општинске управе ставио на располагање у рјешавању питања која се могу јавити као потреба.

Вишковић је похвалио одговоран рад општинског руководства на челу са начелником општине Душаном Панићем, за којег очекује да ће и након новембарских избора наставити успјешну сарадњу са Владом Српске.

Директор ЕФТ Рудник и Термоелектрана „Станари“ Саво Мирковић рекао је да ова компанија и у околностима пандемије вируса корона ради нормално и да очекује да ће, уз мања одступања, испунити годишњи план производње од 2.029 гигават часова. Он је навео да су годишњи ремонти завршени.

Начелник општине Душан Панић захвалио је премијеру Вишковићу на данашњој посјети за коју каже да је порука да Влада Српске чврсто стоји иза општине Станари, што је и видљиво у њеном досадашњем развоју, који ће бити настављен.

Он каже да је Вишковића упознао о капиталним пројектима, као што је наставак треће и четврте фазе изградње водовода, те изградња пословна зоне.

Данашњој посјети присуствовао је и посланик из Станара у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић.

Архива