Вишковић у Рибнику: Помоћ републичких институција биће настављена

14.10.2020 Актуелно

Републичке институције наставиће да помажу Рибнику, као што су радиле и до сада, изјавио је премијер Радован Вишковић. Са општинским руководством разговарао је о стању у тој локалној заједници, спроведеним, али и будућим пројектима.

Рибник је на путу да постане општина без незапослених, који активно траже посао у Заводу за запошљавање, истакао је премијер. Поручио је да је Рибник направио велики искорак.

– Има све потенцијале са шест, шест и по хиљада становника, има и буџет који је по броју становника исто тако добар буџет, мало кредитно задужење, један домаћински однос људи који воде ову локалну заједницу, добар привредни амбијент – рекао је Вишковић.

Начелник општине Рибник Небојша Караћ истакао је да су поносни смо су у овој години, кад је буџет и остало уговорили три милиона и 643 хиљаде инвестиција.

– Рибник је у овим овим протеклим годинама имао значајну подршку и Владе и свих других републичких институција и ми се налазимо ту гдје се налазимо, у једној прелијепој општини, општини која има будућност – додао је Караћ.

Премијер је рекао да је квалитетно располагање ресурсима довело до тога да Рибник има све садржаје за људе који су одлучили да у њему живе. Најавио је да ће републичке институције наставити да помажу, као и до сад.

– Помогли смо доста, од водоснабдијевања, школа, обданишта, игралишта, ватрогасног дома, санитетског возила и тако даље и тако даље и то ћемо радити и у наредном периоду – додао је Вишковић.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, састао се са члановима Општинског одбора странке. Истакао је да СНСД у Рибнику има начелника и самосталну скупштинску већину, што је циљ и на предстојећим изборима.

– СНСД је показао овдје у Рибнику да је озбиљна политичка партија, да зна управљати ресурсима, зна водити локалне заједнице – сматра Вишковић. 

Премијер је посјетио и спортски терен Основне школе „Десанка Максимовић“, изграђен средствима републичких институција. Влада је финансирала обнову унутрашњости школе.

Архива