Вишковић: Митрополит Амфилохије дао немјерљив допринос очувању вјере и нације

30.10.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа Његовој светости патријарху српском Иринеју, Светом архијерејском Синоду Српске православне цркве, Митрополији црногорско-приморској, свештенству, монаштву и свим вјерницима православне вјероисповијести поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића.

– Са жаљењем сам примио тужну вијест о смрти архиепископа цетињског митрополита црногорско-приморског и егзарха светога трона Пећкога, господина Амфилохија. У име Владе Републике Српске и у своје име, Вама, епископима, свештенству, монаштву и вјерницима упућујем изразе најдубљег саучешћа – навео је Вишковић у телеграму.

Он је истакао да је одлазак митрополита Амфилохија „велики губитак за нашу свету Цркву, вјернике и сав православни народ“.

– Искрено и предано служећи Господу, митрополит Амфилохије дао је немјерљив допринос очувању вјере и нације, те обнови духовног живота, традиције и јединства народа. Поносни смо што смо дио историје којој је и он припадао – наводи се у телеграму предсједника Владе Републике Српске.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је јутрос у Клиничком центру у Подгорици након борбе с вирусом корона.

Архива