Вишковић дао пуну подршку ОО СНСД-а Пале

09.10.2020 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић данас је дао пуну подршку Општинском одбору СНСД-а Пале, истичући да су важне све локалне заједнице.

– Овдје смо да разговарамо са руководством ОО СНСД-а и са кандидатима за одборнике, да чујемо њихова размишљања да бисмо у будућем периоду креирали и неке наше потезе са нивоа Владе и институција Републике Српске да помогнемо, прије свега, грађанима који овдје живе – рекао је Вишковић пред почетак састанка са кандидатима и руководством ОО СНСД-а Пале.

Он је навео да ће током састанка чути са којом спремношћу тај одбор улази у предстојеће локалне изборе.

– Нама је изузетно важна Сарајевско-романијска регија, да и даље наставимо да је градимо и да буде привлачна за живот грађана – истакао је Вишковић и подсјетио да је јутрос разговарао и са начелником Источног Новог Сарајева Љубишом Ћосићем.

Вишковић је изразио задовољство због чињенице да у граду Источно Сарајево има доста дјеце и младих, јер ту има и будућности, и нагласио да Република Српска и њене институције треба да помажу такве локалне заједнице, а Влада Српске је опредијељења да има идентичан однос према развоју свих локалних заједница, од Требиња до Новог Града.

Предсједник ОО СНСД-а Пале Бошко Југовић рекао је да ће на данашњем састанку сагледати стање у Општинском одбору у оквиру предстојећих локалних избора.

Југовић, који је актуелни начелник и кандидат СНСД-а за начелника, истакао је да му је задовољство да је данас са њима потпредсједник СНСД-а и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић са којим ће моћи да размијене искуства и да виде треба ли у овом тренутку шта кориговати.

– Ми спремно дочекујемо предстојеће локалне изборе. Општински одбор СНСД-а, као и сви кандидати за одборнике су спремни и у кампањи ћемо дати максимум да бисмо освојили што више одборничких мандата и мјесто начелника општине Пале – рекао је Југовић.

Он је нагласио да је специфичност ових локалних избора да први пут грађани директно бирају градоначелника града Источно Сарајево и ОО СНСД-а Пале ће дати пуну подршку Љубиши Ћосићу, кандидату СНСД-а.

Југовић је истакао да очекује максимално добар резултат, што ће СНСД додатно учврстити на подручју општине Пале.

– То је неопходно јер је ова локална заједница много добила од Владе Републике Српске. Инвестиције које се реализују и које ће бити реализоване су нешто што грађани цијене, као и да отворимо нову синергију између општине, града и Владе Републике Српске – рекао је Југовић.

Архива