Вишечланој породици Вечерновић донација за проширење куће

14.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког код Српца и уручила јој рјешење о донацији за доградњу и опремање куће.

Сенка и Велибор Вечерновић имају шесторо дјеце, дјечаке Гојка и Александра, те дјевојчице Горану, Бојану, Мају и Јелену. Најстарији Гојко има 14 година, а најмлађи Александар годину и по.

Велибор је незапослен, зарађује радом у надницама, а једино редовно примање им је дјечији додатак.

Цвијановић је истакла да јој је задовољство што може помоћи оваквој породици, те осим донације за доградњу куће најавила још једну у виду пластеника.

– Ово је скромна породица која нема никаква велика очекивања. Али, оно што је реално за очекивати јесте да им се направе бољи услови за живот и то ћемо и урадити овом донацијом коју је обезбиједио кабинет предсједнице – рекла је Цвијановић новинарима у Ножичком.

Према њеним ријечима, средства ће бити искориштена за санацију куће и обезбјеђивање бољих услова за живот Вечерновића.

– Оно што би требало да им олакша јесте и пластеник и видим да је ова породица посебно захвална на томе и да ће им то много значити – нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да је важно да републичка и локална власт брину о породицама које имају више дјеце и које желе да им граде неку бољу будућност.

– Мислим да је улога свих нас, на којем год нивоу власти били, да удружимо снаге и помогнемо тим људима. Било би најбоље да се за ове породице обезбиједи посао, да људи сами брину о својим породицама, али то, нажалост, није увијек могуће. На томе ћемо радити у перспективи – поручила је Цвијановић.

Она је нагласила да је много урађено у оквиру широког програма помоћи вишечланим породицама широм Републике Српске, било да је ријеч о финансијској подршци, подршци која се односила на изградњу кућа или бесплатне уџбенике.

– Све су то ствари које на одређен начин треба да им помогну. Нама је важно да се сва дјеца у Републици Српској изведу на прави пут – рекла је Цвијановић.

Она је изразила захвалност локалној заједници која настоји на изађе у сусрет потребама својих грађана.

Сенка Вечерновић је захвалила за огромну помоћ, истичући да ће им на овај начин бити ријешен тренутно највећи проблем.

– Посебно нам значи то што ћемо добити пластеник, јер од пољопривреде живимо. Супруг и ја немамо сталан посао, али радимо за своју дјецу – рекла је Сенка.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је локална власт раније, у оквиру својих могућности, излазила у сусрет Вечерновићима да им се обезбиједе што бољи услови становања.

– Захваљујући донацији предсједника и њеног кабинета кућа ће бити проширена. Задовољан сам што ће ова дјечица добити боље услове за одрастање, а посебно ми је драго што вишечлане породице увијек могу да рачунају на помоћ републичких власти – поручио је Драгосављевић.

Архива