Србац: Милион КМ за пројекат енергетске ефикасности (ФОТО/ВИДЕО)

22.10.2020 Актуелно

Рјешавање проблема са водоснабдијевањем, енергетска обнова школе основне и средње школе су највећи проблеми у општини Србац, истакнуто је на састанку премијера Радована Вишковића и локалног руководства.

Повећање енергетске ефикасности објеката основне и средње школе пројекти су чији се наставак очекује у наредним данима. У ове пројекте Влада је уложила око милион КМ.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић истакао је да свака локална заједница, па и Србац, имају читав низ отворених проблема, планираних пројеката.

– Влада и премијер су увијек имали разумијевање за наше проблеме, тако је било и данас – рекао је Драгосављевић.

Он је додао да у Српцу слиједи реализација пројекта обнове средњошколског центра у склопу програма енергетске ефикасности, који подразумијева замјену сторларије, уређе фасаде и друге радове који ће подићи квалитет услова за одржавање наставе.

У плану је, истакнуто је на састанку, изградња станова за младе брачне парове, али и коначно рјешавање проблема са водоснабдијевањем.

– Влада има програм за водоводно и канализационо снабиједавње тог дијела општине, при чему ће бити уложена вишемилионска средства – рекао је Вишковић.

Премијер је обишао и фирму д.о.о „Лучић“ која се бави производњом полиетиленске и папирне амбалаже. Није лако, каже власник фирме, пословати у условима које је пандемија додатно отежала, али и даље успијевају да задрже свих 40 радника.

– Било би добро смањити порезе и доприносе на лична примања да би ми могли повећати плате радницима. Ми смо свјесни да су те плате мале, али једноставно се не може више – рекао је директор и власник д.о.о. “Лучић“ Лука Лучић.

Влади Српске уручена је и захвалница због финансијске помоћи од 45.000 марака за реконструкцији зграде у центру Српца, која је изгорјела у марту ове године.

Архива