Слиједи смјена кадра ДНС-а из одбора који коалирају са опозицијом

20.10.2020 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да ће у наредном периоду са републичких позиција бити смјењиван кадар ДНС-а који долазе са подручја на којима су општински одбори те странке потписали споразуме о заједничком наступу са опозиционим партијама на предстојећим локалним изборима.

Вишковић је рекао да о томе свједочи актуелна смјена кадра ДНС-а Марка Кубатлије који долази са Пала, јер паљански општински одбор те странке није испоштовао раније договоре са СНСД-ом и недавно је потписао коалициони споразум са СДС-ом и ПДП-ом када је ријеч о заједничком наступу на локалним изборима.

– То је наш одговор на тај споразум и овдје није ријеч о нечем личном против ДНС-а. Сви сљедећи кадрови ДНС-а који буду потписали такве споразуме, а налазе се на неким републичким позицијама биће смијењени уколико долазе из локалне заједнице гдје је донесена таква одлука – нагласио је Вишковић.

Када је ријеч о смјени другог кадра ДНС-а, Вишковић, који је и премијер Републике Српске, рекао је да треба сачекати одлуке Владе Српске.

– Не треба журити и ништа прејудицирати. Не видим да је ово неки велики проблем и мислим да се о томе у јавности даје превише значаја. Наиме, већина у парламенту Српске била је 57 посланика. И кад свих седам посланика ДНС-а не би било у скупштинској већини, то је поново већина од 50 посланика – додао је Вишковић.

Када је ријеч о могућој смјени министарке ДНС-а у Влади, Вишковић је рекао је да Сенка Јујић, која води ресор локалне управе и самоуправе, ради свој посао све док је на тој позицији.

– До када ће то бити, не зависи од мене, већ од многих дешавања, односно општинског одбора ДНС-а из којег долази – рекао је Вишковић.

Архива